Referenties

Het aanbod van Schipper & Oosterwijk is divers. Onderstaande referenties geven een beeld van de waardering voor onze cursussen en onze coaches en trainers. De meeste communicatie- en mediatrainingen worden verzorgd door Nico Schipper.

Communicatietraining Mediatraining Schipper & Oosterwijk Nico Schipper

Egge Jan de Jonge CDA coach coaching Zeewolde Schipper & Oosterwijk Nico Schipper

 

“Aan het begin van mijn wethouderschap heb ik er bewust voor gekozen om mij te laten coachen. Ik zocht een coach met ervaring in het politieke werkveld die mij een spiegel kon voorhouden op mijn functioneren naar de gemeenteraad. Vanaf de eerste kennismaking met Nico schipper was er direct een klik tussen ons. Nico was in staat  om binnen een korte periode mij bewust te laten worden van de (en mijn eigen) valkuilen van het wethouderschap.
Hierdoor kan ik met nog meer vertrouwen de rol vervullen van wethouder in de gemeente Zeewolde.”

Egge Jan de Jonge, wethouder in Zeewolde

 

 

 Referentie Schipper & Oosterwijk communicatie“Dankzij de communicatietraining van Schipper & Oosterwijk heb ik meer inzicht gekregen in effectief communiceren. Hoe kan ik meer ‘van buiten naar binnen’ communiceren?

De visie van de trainer op authenticiteit en de manier waarop dit werd toegepast in de training, heb ik erg gewaardeerd. Tips en technieken werden aangereikt. We hebben geoefend en dat heeft me goed geholpen. De basis is dat je prima jezelf kunt blijven, ook wanneer je ‘lastige’ vragen krijgt. Dat geeft me rust en sterkt het zelfvertrouwen.”

Bart Jaspers Faijer, wethouder in Ommen en kandidaat-Kamerlid 2017

 

 

 

Referenties Schipper & Oosterwijk“Trucjes, daar geloof ik niet in. Ik geloof vooral in de kracht van mensen, die mogen zijn wie ze zijn. Nico was tijdens deze training ‘gewoon’ zichzelf. Hij vertelde zijn eigen verhaal en verbond zich zo met de groep. En dat is precies waar het om ging! Nico leert je hoe je juist ook in de politiek je eigen verhaal kunt vertellen, waardoor mensen je gaan vertrouwen. Niet als truc, maar door oprecht te zijn. Naast de vele waardevolle en praktische adviezen, was ik vooral geraakt door zijn echtheid en functie als rolmodel.”

Ingeborg Dijkstra-Verbeek, teamlid ChristenUnie Limburg en pedagoog

 

 

 

 

 

Referentie Don Ceder Schipper & Oosterwijk

“Nico is een erg fijne trainer die weet waar hij het over heeft. Ik heb als duo-commissielid van de Provinciale Staten Noord-Holland samen met het fractieteam een training van hem bijgewoond. Dit heeft mij persoonlijk erg geholpen. Vooral het oefenen met het formuleren en overbrengen van een kernboodschap hebben mij erg geholpen.

De tips die ik tijdens de training heb ontvangen heb ik niet alleen in de commissies toegepast, maar ook tijdens mijn landelijke campagne als kandidaat-Tweede Kamerlid en verder in mijn dagelijkse leven als ondernemende advocaat.

Nico is zeker een aanrader voor een ieder die meer groei, resultaat en authenticiteit wenst te zien binnen zijn/ haar bedrijf op het gebied van communicatie”.

Don Ceder, gemeenteraadslid in Amsterdam, duo-commissielid Provinciale Staten Noord-Holland en kandidaat-Kamerlid 2017

 

Referentie Bert Staat Schipper & Oosterwijk“Nico heeft ons een communicatietraining gegeven over de toepassing van storytelling in de politiek. Dat levert een authentiek en persoonlijk verhaal op, dat onze inwoners aanspreekt. Storytelling werkt! Daar zijn we inmiddels wel achter’.

Bert Staat, voormalig fractievoorzitter in Dordrecht

 

 

 

 

 

 

 

Referentie Gerard Mostert Schipper & Oosterwijk“De afgelopen maanden heb ik samen met Schipper & Oosterwijk een proces doorgemaakt om mijn nieuwe positie als fractievoorzitter op een goede manier vorm te geven. 

Door de goede en persoonlijke begeleiding hebben we in korte tijd veel bereikt”.

Gerard Mostert, wethouder en voormalig fractievoorzitter in Katwijk en kandidaat-Kamerlid in 2017